wrapper

Среда, 30 августа 2017 14:18

Україна та Китай планують обмінюватися студентами педагогічних вишів

Оцените материал
(0 голосов)

Українські здобувачі ступеня доктора філософії з китайської мови повинні мати наукового керівника не лише з української сторони, а й з китайської. На цьому наголосив директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН Андрій Шевцов під час візиту української делегації до Харбінського педагогічного університету.

«Подвійне наукове керівництво дозволить нам, насамперед, покращити рівень підготовки фахівців, які проводять дослідження в галузі китайської філології. Крім того, це полегшить ліцензування в українських вишах спеціальностей «Філологія. Переклад», «Середня школа. Мова і література» за цим напрямом, адже зараз в Україні спостерігається брак докторів філологічних наук у галузі китайської мови», – розповів Андрій Шевцов.

Окремо сторони говорили про співпрацю між вишами, академічний обмін і спільні наукові дослідження. Зокрема, директор інституту слов’янських мов ХПУ пані Чжао Цює запропонувала здійснювати обмін студентами і викладачами між Харбінським педуніверситетом та Південноукраїнським національним педагогічним університетом імені К. Д. Ушинського. Перш за все, йшлося про навчання на магістратурі, адаптацію навчальних планів, умови отримання дипломів державного зразка.

Також планується започаткувати спільні наукові дослідження в галузі україністики за підтримки «Інституту Конфуція» й українського культурного центру в Харбінському інженерному університеті.

Озвучені пропозиції закладені в проект угоди про академічну співпрацю між Університетом Ушинського, Харбінським педагогічним університетом і Харбінським інженерним університетом. Сторони підпишуть документ після його узгодження.

Джерело

Прочитано 1610 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.