wrapper

Вторник, 29 августа 2017 08:32

У Миколаєві збираються знищити до 5 тисяч собак та котів

Оцените материал
(0 голосов)

У Миколаєві на засідання сесії Миколаївської міської ради виноситься пропозиції щодо змін до "Програми поводження з собаками та котами на території міста Миколаєва на 2013–2017 рр.".

Проектом рішення пропонується застосування масової евтаназії вуличних тварин у зв'язку з неблагополучною епізоотичною ситуацією.

"Масова евтаназія безпритульних тварин у Миколаєві повністю перекреслює всі наші зусилля, які були націлені на гуманне вирішення проблеми регулювання чисельності вуличних тварин", - заявив експерт Animal-id info UA Віктор Копач.

У 2017 році у місті нарахували 4900 безпритульних тварин. У 2016 році кількість тварин була значно вищою – 7400 особин.

"Масова евтаназія як метод регулювання скорочення чисельності безоглядних тварин в Україні може бути застосована лише у вигляді виключення, – підкреслює Марина Суркова, віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України.

Згідно статті 16 ЗУ "Про захист тварин від жорстоко поводження", "регулювання чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, здійснюється методами біостерилізації або біологічно обґрунтованими методами, а в разі неможливості їх застосування - методами евтаназії".

"Масова евтаназія тварин є частиною ганебного зоореалістичного руху, який є небезпечним та руйнівним для суспільства, – каже Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напрямку Національного екологічного центру України.

Прикладом ефективного використання гуманних методів регулювання чисельності вуличних тварин є львівський, житомирський, черкаський, київський, дніпровський, чорнобильський досвід.

Джерело

Прочитано 1613 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.