wrapper

Вторник, 29 августа 2017 21:41

У Львові двоє нещеплених малюків опинилися в реанімації через кашлюк

Оцените материал
(0 голосов)

Через захворювання на кашлюк у Львові двох малюків віком 1,5 і 2 місяці шпиталізували до реанімації. Про це розповіла головний епідеміолог області Наталія Тімко. За її словами, це нещеплені діти з різних родин, які проживають у різних районах міста. Про це інформують Ваші.Новини.

У сім’ї 2-місячного малюка на кашлюк спершу захворіла інша, 3-річна дитина, у якої також не було щеплення від кашлюка.

Джерело інфекції, через яку захворіло 1,5-місячне немовля, не встановлено.

Про те, що діти захворіли на кашлюк, а не ГРВІ, батьки зрозуміли згодом, коли спроби вилікувати дітей у домашніх умовах виявилися марними, а їхній стан і далі погіршувався.

Немовлят помістили у відділення реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні. Діти перебувають у важкому стані, однак дихають самостійно. Лікарі роблять усе можливе для порятунку пацієнтів.

За словами медиків, ця інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, тож під час контакту з хворим ймовірність зараження – близько 90%.

Кашлюк досить складно відрізнити від респіраторного захворювання, бо після інфікування напади кашлю починаються не відразу, а десь з 3-го тижня недуги, підвищення температури тіла також з’являється пізніше.

Внаслідок сильних спазматичних нападів кашлю може виникати затримка дихання, страждає серцево-судинна система. Найнебезпечнішою ця недуга є для малюків до року, бо саме в них виникає критична нестачі кисню. Відтак при виникненні перших проявів нападів кашлю медики радять відразу звертатися по кваліфіковану допомогу.

Єдиний надійний засіб профілактики кашлюку – вакцинація, яка попереджає захворювання у 70-80% випадків. Якщо ж хвороби уникнути не вдалося, то у щеплених дітей вона проходить у легкій формі.

Кількість смертельних випадків від кашлюку – 3%. Цей показник є найвищим серед дітей до 2 місяців.

Джерело

Прочитано 1778 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.