wrapper

Четверг, 02 февраля 2017 14:48

На Харківщині спіймали бойовика "ДНР", який готував теракти на залізниці (ВІДЕО)

Оцените материал
(0 голосов)

На Харківщині затримали бойовика так званої "ДНР", який збирався влаштувати диверсії на залізничних шляхах у напрямку Донецької області, повідомляє прес-центр СБУ.

27-річний місцевий житель на початку 2014 року брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА, а також у побитті патріотично налаштованих активістів.

За даними СБУ, у квітні того ж року він виїхав до Слов’янська, де добровільно вступив до незаконного збройного формування, яким керував терорист Гіркін. Упродовж 2014-2016 років у складі бандформування "Спарта" зловмисник брав участь у бойових діях проти українських підрозділів.

На Харківщину терорист прибув з тимчасово окупованих територій через Росію. За завданням своїх кураторів він мав підірвати залізничні шляхи у напрямку Донецької області, а також стратегічно важливі об’єкти паливно-енергетичного комплексу.

30 січня оперативники СБУ із задіянням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали диверсанта у смт Донець Балаклійського району. Правоохоронці вилучили у зловмисника 1,2 кг тротилу, майже 0,5 кг пластиду, дві ручні осколкові гранати РГН, засоби ініціювання вибуху, а також картографічні та фотоматеріали з відміченими на них об’єктами для вчинення терактів.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його дій за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) ККУ. Слідство триває.

Прочитано 10 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.