wrapper

Четверг, 28 сентября 2017 11:46

В Охматдиті дітям критично бракує донорської крові

Оцените материал
(0 голосов)

В Охматдиті закінчилися запаси донорської крові. Охочих здати її - занадто мало. Про це заявила лікар відділення трансфузіології Охматдиту Інна Вільшанська, повідомляє "5 канал".

Зокрема, крові не вистачає у відділеннях дитячої онкології, токсикології та комплексної терапії.

"Один донор у нас йде на одну дитину, але деяким хворим потрібно робити переливання кожні два дні. Таким пацієнтам потрібні два донора на тиждень. Особливо гостро ми відчуваємо брак донорів на еритроцити і тромбоконцентрат", - сказала Вільшанська.

Тромбоцитів потребують пацієнти відділення онкології. Після хіміотерапії вони необідні хворим у великих кількостях. До того ж термін їхнього зберігання досить короткий.

Бракує і донорів на повний забір крові - 450 мл.

Зараз у Центр крові Охматдиту приходить близько 20 донорів на день.

Тому лікарі закликають всіх небайдужих здавати кров. В Охматдиті добровольців чекають у будні дні з 9:00 до 12:30.

Джерело

Прочитано 853 раз
Другие материалы в этой категории: « В київській школі дітей годували сирими котлетами

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.