wrapper

Среда, 27 сентября 2017 19:23

Вибухи на складах під Калинівкою

Оцените материал
(0 голосов)

26 вересня близько 22 години біля Калинівки, що на Вінниччині, на військовому складі Міністерства оборони почали потужно вибухати боєприпаси.

Цей склад називають одним із найбільших в Україні. Інформація про надзвичайну ситуацію спершу з’явилася в соцмережах від очевидців, а згодом її підтвердила влада. За словами місцевих жителів вибухи почалися близько 22.00. Спершу вони відчули сильні поштовхи, потім з'явилася заграва. Місцеві одразу почали евакуацію із району, де гриміли вибухи.

Майже одразу після повідомлення про вибухи на складі боєприпасів, у Мережі з’явилося відео із місця надзвичайної події. Повідомлялося, що хвиля вибухів доходила аж до Вінниці.

Станом на 17.00 27 вересня інтенсивність вибухів скоротилася до 3-4 на хвилину. На місці ліквідації працюють 6 пожежних танків,  пожежним літаком АН-32П ДСНС здійснено 5 вильотів, за кожним скинуто 8 тон води. Для знешкодження вибухонебезпечних предметів на місце прибуло 15 груп розмінування та 18 одиниць техніки. Загалом до ліквідації наслідків події залучено понад 700 військовослужбовців ЗСУ.

thumb 683440 news m

У Генштабі наголосили, що інформація про наявність хімічної зброї на складах озброєння ЗСУ не відповідає дійсності.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про те, що зараз відпрацьовуються різні версії причин пожежі в Калинівці.

Пізніше військова прокуратура кваліфікувала пожежу та вибухи на складі з боєприпасами поблизу Калинівки як диверсію. Про це в коментарі повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Військова прокуратура Південного регіону внесла до ЄРДР кримінальне провадження за статтею 113 Кримінального кодексу – це диверсія. Наші співробітники будуть входити до складу слідчої групи, тривають оперативні та слідчі дії», - заявила вона.

Місцеві жителі майже одразу після початку потужних вибухів почали покидати місце надзвичайної події.

Люди з Калинівки тікали в халатах з дітьми на руках. Кореспондент ТСН із місця інциденту повідомляв, що, траса, яка веде з Вінниччини до Києва була вся заповнена автомобілями з людьми, які тікали. Люди тікали просто в домашньому одязі і брали лише найнеобхідніше. Дехто, хто не мав змоги виїхати, ховався у бункерах другої світової війни.

Таким чином, по тривозі були підняті працівники поліції Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей, які вирушили до Калинівки. На місці була розгорнута діяльність ситуаційного центру Вінницької обласної поліції для евакуації людей із зони можливого ураження. У Калинівку  по тривозі прибули поліцейські із сусідніх областей для евакуації людей із зони можливого ураження. Правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів. Близько 25 тисяч людей в районі пожежі боєприпасів в Калинівці, а також у найближчих селах були повідомлені про інцидент. За інформацією першого заступника глави Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, 33 тисячі осіб евакуйовано станом на ранок 27 вересня.

27 вересня у місті Вінниця у чотирьох школах скасовано заняття, оскільки в їхніх приміщеннях було розміщено евакуйованих із Калинівки людей.

Вінниччині закрили повітряний простір. За словами заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка, першу інформацію про вибухи було отримано від екіпажу літака авіакомпанії «Белавіа», який прямував за маршрутом Ларнака-Мінськ. Окрім того, було закрито рух залізничним  перегоном Сосенка – Калинівка, ДН-3 Жмеринка. Очевидці писали, що всі потяги через Вінницю в бік Києва зупинилися.

Більше читайте тут

Прочитано 707 раз
Другие материалы в этой категории: « Український вчитель боротиметься за $1 млн

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.