wrapper

Вторник, 06 декабря 2016 20:26

В центрі Києва помер з голоду маленький хлопчик, якого разом з сестричкою, мати покинула на 9 днів (ФОТО)

Оцените материал
(0 голосов)

20-річна мешканка Києва лишила в квартирі двох маленьких дітей на 9 днів без їжі. Однорічний хлопчик помер. Жінка розповіла, що уходячи з дому, вона навмисне підперла двері, щоб діти не вийшли.

Повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Хлопчику Даніїлу - 1 рік і 11 місяців, дівчинці Ані -  2 роки і 10місяців. Мати, яка винаймала квартиру у центрі Києваі навіть мала 6-й iPhone, зачинила дітей в квартирі і пішла проводити час з коханцем. Рідний батько дітей не спілкувався з ними з вересня, нібито тому, що колишня жінка забороняла йому бачити їх. У дитсадок діти не ходили з серпня, а лікаря їм останній раз викликали у вересні.

Як стало відомо, у матері цих дітей є ще одна дитина, яка народилася наприкінці жовтня. Свою відсутність у квартирі вона пояснює саме тим, що весь цей час була з нею.

У зачинених в хаті хлопчика та дівчинки з їжі було лише декілька цукерок. Всі ці 9 днів мама не приходила додому. Діти намагалися вибратись з квартири, шукали шпаринки, у які можна було б кликати на допомогу.

Сусіди чули плач дітей щоранку і щовечора. Є інформація, що навіть викликали поліцію, але на прохання двері ніхто не відчинив і поліція поїхала. Про те, що діти закриті в квартирі знала і їх бабуся. Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру, і повернулась додому.

Даня помер з голоду ще 3-го грудня. Аня була зачинена з мертвим братиком до 6-го грудня. Зараз дівчинка знаходиться у важкому стані у реанімації.

"Швидку" до дітей викликала "мама", яка на 9-й день гульок повернулась погодувати дітей.

Стосовно горе-мами та її нового співмешканця порушено Кримінальне провадження за статтею 135 "Залишення у небезпеці"

Жінка розповіла, що перш ніж піти з квартири, закрила дітей у кімнаті і підперла двері, щоб діти не могли звідти вийти. Чому так вчинила - не пояснює. Стан Ані поступово покращується. Сподіваємось, що зовсім скоро її переведуть з реанімації.

Як тільки що зазначив Микола Кулеба у коментарі телеканалу 112, поступила інформація про те, що жінка разом з кавалером заходили в будинок, і навіть в квартиру. Діти були зачинені в окремій кімнаті, і у них не було доступу до ванни, кухні та туалету.

Горе-матір зараз сидить у прокуратурі, як повідомляє Кулеба, перебуває у гарному настрої говорить, що не знала, що діти можуть померти.

 

Прочитано 703 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.