wrapper

Среда, 30 августа 2017 13:34

Антирейдерська комісія Мін'юсту повернула 35% підприємства "Нива-2010" співвласникам

Оцените материал
(0 голосов)

 Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення реєстратора і повернула 35% фермерського господарства «Нива-2010» співвласникам — родині Трибиненків, які були незаконно виключені з переліку засновників. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час зустрічі із засновником «Ниви-2010» Миколою Трибиненкому селі Бережинка Кіровоградської області.

«Два тижні тому, під час моєї поїздки на Кіровоградщину, я мала зустріч з Миколою Трибиненком і пообіцяла докласти максимум зусиль щодо відстоювання законних прав «Ниви-2010» у боротьбі з рейдерами. Сьогодні я привезла у Бережинку хорошу новину: антирейдерська комісія Мін’юсту скасувала незаконне рішення реєстратора і повернула сім’ї Трибиненків право власності на 35% підприємства», - сказала Олена Сукманова.

Вона пояснила, що Мін’юст міг розглянути скаргу тільки щодо 35% підприємства, оскільки щодо решти триває судове провадження, а у такому випадку, за законом, комісія не має право розглядати скарги.

За словами Олени Сукманової, Мін’юст анулював свідоцтво про акредитацію реєстратору Володимиру Руденку, який незаконно переоформив агропідприємство «Нива-2010». «На жаль, це ще не кінець боротьби, але я дуже рада, що ми зробили перші кроки на шляху до відновлення справедливості», - зазначила заступник Міністра юстиції.

У свою чергу Микола Трибиненко подякував заступнику Міністра юстиції за допомогу, "яка проявляється не на словах, а на ділі". "Нас радує той факт, що зараз сама юстиція до нас приїжджає. Без вашої підтримки нам було б дуже важко!" - зазначив Микола Трибиненко.

Нагадаємо, спроба силового захоплення сталася 26 червня 2017 року. На підприємство приїхали три мікроавтобуси та iнший приватний транспорт із п’ятдесятьма молодиками-«тітушками», які мали при собі зброю і кийки. Однак захопити будівлю їм не вдалося через спротив місцевих жителів. Усе село вийшло на захист своєï землi. За словами очевидців, почалася стрілянина й сутички, але ніхто, на щастя, не постраждав, лише побили транспорт рейдерiв.

Джерело 

Прочитано 1717 раз

Про нас

Ми – команда проекту «Україна небайдужа» - волонтери та журналісти. Ми робимо цей проект без спонсорів та без політиків. Наша мета – зробити небайдужість державною політикою) Ми захищаємо та підтримуємо тих, хто в цьому потребує – хворих та слабких. Ми розповідаємо про сильних, які роблять добрі та корисні справи, не сподіваючись на підтримку влади. Наша країна має бути затишною та доброю для людей. І робити її такою мусить не влада, не політики, а ми – небайдужі громадяни.